Régóta készülök kipróbálni ezt a receptet, de mivel rántott dolgokat soha nem készítek, ezért sokáig halogattam. Magamtól nem jutott volna eszembe, hogy kirántsam a zöld paradicsomokat, de amikor olvastam valahol ezt a receptet olyan meghökkentőnek találtam, hogy azóta is a fejemben motoszkált, hogy vajon milyen lehet az íze? :)
Hogy milyen? Különleges! Kívül roppanós, belül citrusosan krémes. Szerintem, ha valaki megkóstolja és nem tudja, hogy mit eszik, biztosan ki nem találja. :)
Láttátok a Sült zöld paradicsom című filmet?
Innen származik a recept ötlete. :)
Láttátok a Sült zöld paradicsom című filmet?
Innen származik a recept ötlete. :)
Hozzávalók:
- 4 nagyobb méretű zöld paradicsom
- 2 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
- A paradicsomokat felszeleteljük kb. fél cm vastagságúra.
- Felverjük a tojásokat és megsózzuk.
- Az olajat egy serpenyőben felmelegítjük.
- A lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatott paradicsomszeleteket mérsékelten forró olajban kisütjük. Mindkét oldalukat 3-4 percig kell sütni közepes lángon.
- Amikor szép aranybarna a panír, papírtörlőre tesszük, hogy leitassuk róla az olajat.
- Frissen, melegen fogyasszuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése