- 4 tojás
- 10 dkg (nyírfa)cukor
- 50 dkg gesztenyepüré
- 3 evőkanál rum (40 fokos Porto Rico-i)
- csipet só
- pár szem meggybefőtt
- Habosra verjük a tojást, majd apránként hozzáadjuk a cukrot, a rumot, az áttört gesztenyemasszát és a sót.
- Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük a masszát, tetejére meggyet szórunk és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Gyorsan elkészíthető, lisztmentes, nagyon gesztenyés édesség.
- Díszíthetjük, krémmel tölthetjük, ízlés szerint.
- Receptötlet, módosításokkal innen.
- Sütőpor, szódabikarbóna nem szükséges bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése