Hozzávalók:
- 35 dkg gomba (megtisztítva)
- 1 kisebb piros kápia paprika
- 50 g kenyér (nekem: hajdinás bagett volt)
- 1 dl tej
- 1 hagyma
- 3 tojás
- 1 csokor petrezselyemzöld
- olívaolaj
- só
- őrölt bors
- őrölt paprika
- vaj
- zsemlemorzsa
- A kenyeret felszeleteljük és tejbe áztatjuk.
- A gombát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
- A hagymát is megtisztítjuk, felkockázzuk és kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát is, mely hamarosan levet fog engedni. Addig dinszteljük, amíg a gomba megpuhul és a leve el nem fő.
- Fűszerezzük sóval, borssal, paprikával, és hozzáadunk egy apró kockára vágott kápia paprikát is.
- A tejbe áztatott kenyeret kinyomkodjuk, ha szükséges (az 1 dl tej, amit én használtam, nem volt olyan sok, hogy nyomkodni kelljen).
- A tojásokat szétválasszuk, a sárgájukat a kenyérhez adjuk, a fehérjéket külön tálba tesszük és kemény habot verünk belőlük.
- A tojássárgákkal összekevert kenyeret a gombás keverékhez adjuk, hozzákeverjük a felaprított petrezselyemleveket és fűszerezhetjük is még, ha szükséges, végül óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot.
- Kivajazott és zsemlemorzsával szórt őzgerincformába öntjük a masszát és 175 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
- A recept forrása: http://www.mindmegette.hu/gombafelfujt-ozgerincben-sutve.recept
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése