Hozzávalók 4 személyre:
- 80 g zabpehely
- 60 g kókuszreszelék
- 6 dl tej
- csipet só
- 40 g aszalt füge
- 40 g aszalt magozott datolya
- 2 ek kávéméz (afrikai virágméz)
- tetejére:
- mangó
- kivi
- datolya
- füge
- csillaggyümölcs (karambola)
- ananász
- A tejet a zabpehellyel, kókuszreszelékkel és az aszalt gyümölcsökkel főzni kezdjük.
- Hozzáadunk egy csipetnyi sót és 2 evőkanálnyi mézet.
- Időnként kavargatjuk és addig főzzük, míg a zabpehely teljesen megpuhul. Ha szükséges, a tejet még pótolhatjuk, de a végeredmény egy sűrű állagú zabkása legyen.
- Tálaláskor gyümölcsöket halmozunk rá.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Vitamindús és rostokban igen gazdag, nagyon laktató és tápláló reggeli.
- Tetejét mézzel még lecsorgathatjuk vagy szórhatunk rá kókuszreszeléket ízlés szerint vagy akár díszítésképpen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése