- 20 dkg cékla
- 6 db tojás
- 2 kk mustár
- fél citromból nyert citromlé
- só
- őrölt bors
- A céklát héjában megfőzzük. Hűlni hagyjuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk.
- A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, félbevágjuk és a sárgákat kivesszük.
- A tojássárgákat, 2 fél tojásfehérjével és a céklával együtt, turmixban vagy botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a mustárt és sóval, borssal, citromlével ízesítjük.
- Egy habzsák (vagy kiskanál) segítségével megtöltjük a céklás krémmel a megmaradt, 10 db fél tojásfehérjét.
- A céklás tölteléket érdemes csak tálalás előtt a tojásfehérjébe tölteni, mivel a cékla elszínezi, ha sokáig áll benne.
- A recept forrása: http://www.nosalty.hu/recept/ceklas-toltott-tojas
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése