Hozzávalók:
- 1 bögre zabpehely (125 g)
- 1 bögre tej
- 1 bögre víz
- 2 ek (nyírfa)cukor
- 150 g reszelt alma
- 2 kk őrölt fahéj
- tálaláshoz:
- pici őrölt fahéj
Elkészítés:
- A zabpelyhet a tejjel és a vízzel felfőzzük, közben megkavarjuk párszor, majd alacsony fokozaton addig főzzük tovább, amíg a zabpehely megpuhul.
- Hozzáadjuk a reszelt almát, (nyírfa)cukrot, fahájat, majd még egyszer felfőzzük.
- Fahéjjal megszórva frissen fogyasztjuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Én az almalé készítésénél a gyümölcscentrifugában visszamaradó almahúst (almapépet) használtam fel reszelt alma helyett, így az sem veszett kárba, ráadásul épp kéznél volt.
- 1 bögre = 2.5 dl- Ez a mennyiség 2 nagyobb vagy 3 kisebb adag lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése