Hozzávalók (4 személyre):
- 500 g sárgaborsó
- 2 ek kacsazsír
- 2 ek liszt
- 2 kk piros paprika
- 2 babérlevél
- só
- bors
- 10 dkg feketeerdő sonka
- 4-8 db újhagyma
- A sárgaborsót 24 órára beáztatjuk.
- Főzés előtt a sárgaborsót leöblítjük, majd sós vízben, 2 babérlevéllel megfőzzük (a habot eltávolítjuk, ha kell, többször is).
- Közben 1 serpenyőben megolvasszuk a kacsazsírt, ebben megpirítjuk a felkarikázott újhagymákat, majd a feldarabolt sonkaszeleteket.
- A megmaradt kacsazsírhoz hozzáadunk 2 ek lisztet és 2 kk piros paprikát, paprikás rántást készítünk.
- Amikor a borsó megfőtt, leszűrjük, egy tiszta edénybe tesszük, hozzáadjuk a rántást, sózzuk, megborsozzuk, ha túl sűrű, vizet is adunk hozzá. Felfőzzük, majd kis lángon 5-10 percig rotyogtatjuk, hogy az ízek összeérjenek, közben párszor megkavarjuk.
- A sonkachips-szel és a pirított újhagyma karikákkal tálaljuk.
- A kacsazsírt helyettesíthetjük étolajjal.
- Nagyon laktató étel, ez a mennyiség elég lehet akár 6 főnek is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése