Hozzávalók:
- 1 közepes alma
- 2 ek zabpehely
- 2.5 dl tej
- 1 kk méz
- fél citrom
- csipet fahéj
- A tejet a zabpehellyel egy edénybe tesszük, és pár percig főzzük vagy mikrózzuk (nagyobb edényt használjunk a mikrózás esetén, hogy ne fusson ki.)
- Az almának eltávolítjuk a magházát és héjával együtt feldaraboljuk. A citrom héját hozzáreszeljük, a levét ráfacsarjuk az almára, meghintjük egy csipet fahéjjal és hozzáadunk egy kiskanál mézet.
- Hozzáadjuk a kihűtött zabpelyhes tejet és habosra turmixoljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Akinek így túl sűrű, hígíthatja még tejjel vagy vízzel. Ebből a mennyiségből kb 3.5 dl készül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése