- 1 fácán
- 6-7 sárgarépa
- 2-3 petrezselyemgyökér
- 1 karalábé
- 1 burgonya
- 1 kis zellergumó
- 1 kis vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- szemes feketebors
- szegfűbors
- borókabogyó
- csigatészta
- A fácánt alaposan megtisztítjuk és darabokra szedjük.
- Egy nagyobb edénybe főni tesszük bő vízzel. Amikor felforrt, leszedjük a habját (ha szükséges, többször is).
- Közben megtisztítjuk a zöldségeket és a levesbe tesszük, a megmosott, összekötözött petrezselyemzölddel és a fűszerekkel együtt.
- Lassú tűzön főzzük kb 3 órát.
- Amikor elkészült, leszűrjük.
- Csigatésztát főzünk hozzá.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A fácánból készült húsleves talán a legfinomabb húsleves, mindenki próbálja ki, aki teheti. :)
- Nyugodtan tegyünk a levesbe sok zöldséget.
- A főzési idő kb felénél tegyük a levesbe a zöldségeket.
- Tálaláskor ízlés szerint tegyünk a tányérba főtt csigatésztát, zöldségeket és főtt húst, majd merjünk rá a fácán húslevesből. A főtt húst és zöldségeket kínálhatjuk külön is.
- A főzési idő kb felénél tegyük a levesbe a zöldségeket.
- Tálaláskor ízlés szerint tegyünk a tányérba főtt csigatésztát, zöldségeket és főtt húst, majd merjünk rá a fácán húslevesből. A főtt húst és zöldségeket kínálhatjuk külön is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése