Hozzávalók:
- 200 g lencse
- 250 g csirkemellfilé
- 3 db új sárgarépa
- 1 csomó hónapos retek
- 2 db zöldhagyma
- 1/2 alma
- 1/2 fejes saláta
- 200 g natúr joghurt
- olívaolaj
- só
- őrölt bors
- zöldfűszerek
- 1 babérlevél
Elkészítés:
- A lencsét előre beáztatjuk (12-24 órára), majd sós vízben, 1 babérlevéllel megfőzzük, leszűrjük és kihűtjük.
- A csirkemellet apró darabokra vágjuk és egy serpenyőben pici olívaolajon megsütjük, meg is piríthatjuk.
- A sárgarépát felkarikázzuk. Nyersen is tehetjük a salátába, vagy főve, esetleg a csirkemellel együtt megpárolhatjuk.
- A többi hozzávalót (retek, zöldhagyma, saláta, alma) is megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a hússal, sárgarépával és lencsével együtt mindent egy nagy tálba teszünk. A joghurtot összekeverjük a sóval, borssal, ízlés szerint zöldfűszerekkel, majd ezt az öntetet a salátára öntjük és jól összekavarjuk.
- Fogyaszthatjuk frissen is, de ha van lehetőségünk, elkészíthetjük előre és hűtőbe téve pár óra alatt az ízek összeérnek és talán még jobban élvezhetjük az ízeket.
- Tipp: Tortilla-ba töltve is igazán finom és még kiadósabb.
jó ötlet, hétvégén kipróbálom :)
VálaszTörlésRemélem tetszett :)
TörlésPuszi!