- 8 tojás
- 2,5 dl tej
- 4 dkg liszt
- 1 közepes paradicsom apróra vágva (belseje nélkül)
- 1 fél piros kaliforniai paprika felkockázva
- 1 héjában főtt burgonya
- néhány szelet sonka apróra vágva
- 1 kisebb lila kockára vágva
- kis csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg trappista sajt lereszelve
- Törjük fel a tojásokat egy tálba.
- Adjuk hozzá a tejet, verjük fel, majd keverjük bele a lisztet is.
- Fűszerezzük sóval, borssal, de vegyük figyelembe, hogy a sonka sós (emiatt lehet, hogy a só teljesen el is hagyható).
- Öntsük az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe, és szórjuk meg a zöldségekkel, sonkával és a sajt felével. Süssük 175 fokon nagyjából negyed órát, vagy amíg a szélei már majdnem megszilárdulnak.
- Szórjuk rá a sajt másik felét, és tegyük még vissza pár percre.
- Tekerjük fel az omlettet a rövidebb oldalánál a sütőpapír segítségével, tegyük egy tányérra és szeleteljük fel.
- Melegen együk, addig a legjobb, amíg a sajt még olvad benne.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása: http://www.nlcafe.hu
- Ha vastagabbra sikerül az omlett, akkor a hosszabb oldalánál tekerjük fel inkább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése