- 1 kg tisztított őszibarack + 1-2 barack darabolva levesbetétnek
- 8 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- 1 cs főzés nélküli vaníliás pudingpor
- 1 citrom leve
- 1 lime leve
- (valamilyen édesítő, ha szükséges, nekem nem kellett)
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
- Az őszibarackokat megmossuk, meghámozzuk és pürésítjük.
- A főzés nélküli pudingport pici tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a barackpüréhez, összekarjuk.
- Hozzáadjuk a maradék tejet és a főzőtejszínt, majd alaposan összedolgozzuk az egészet.
- Édesíthetjük, ha szükséges.
- Érdemes 2-3 órára hűtőbe tenni, hogy az ízek összeérjenek.
- Tálaláskor tejszínhabból habgaluskákat szaggatunk a krémleves tetejére, megszórjuk barackdarabkákkal és mentalevéllel díszítjük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ötlet innen: http://vargaani.blogspot.hu/2013/08/oszibarack-kremleves.html
- Én gumibarackból készítettem, de bármilyen más fajta őszibarack tökéletes, ami elég érett és ízletes, sőt használhatunk sárgabarackot is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése