- 300 g csicseriborsó
- 150 g sűrített paradicsom
- 1 közepes vöröshagyma
- olívaolaj
- kis csokor petrezselyemlevél
- só
- őrölt bors
- A csicseriborsót egy éjszakára beáztatjuk, majd sós vízben megfőzzük. (A 300 g csicseriborsóból így kb dupla mennyiségű főtt csicseriborsó lesz.)
- A hagymát apró kockákra vágjuk és olívaolajon üvegesre pirítjuk.
- A főtt csicseriborsóból kb 100 g-ot félreteszünk, a többit a hagymához adjuk a sűrített paradicsommal együtt, majd felöntjük annyi vízzel, ami még nem lepi el teljesen a csicseriborsót.
- Fűszerezzük és összeforraljuk.
- Közben a félretett csicseriborsót kevés vízzel pürésítjük/turmixoljuk, ezzel sűrítjük be a főzeléket. Hozzáadjuk a frissen aprított petrezselyemzöldet és még egyszer felforraljuk, majd tálalhatjuk is. Tálaláskor is szórjuk meg friss petrezselyemmel.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez a mennyiség kb 4 adagnak tekinthető.
- Önmagában is finom, de valamilyen feltéttel még tartalmasabb étel.
- Ötlet innen, módosításokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése