Hozzávalók:
- 35 dkg kelbimbó
- 15 dkg burgonya (1 db)
- 1 hagyma
- 1/2 kk őrölt köménymag
- 1/2 kk morzsolt majoránna
- só
- őrölt bors
- (kókusz)olaj
- Hagymát pucolunk, felkockázzuk, (kókusz)olajon üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a kelbimbókat és a megpucolt, apró kockákra vágott burgonyát, majd felöntjük annyi vízzel, ami nagyjából ellepi. (Azért ne legyen leves!)
- Fűszerezzük sóval, borssal, köménymaggal, majoránnával, majd fedő alatt addig főzzük, míg majdnem megpuhul ("fogkeményre" főzzük.)
- Ekkor kiveszünk belőle kb 3 evőkanálnyit, összeturmixoljuk teljesen pépesre, majd visszaöntjük, összekavarjuk és még egyszer forraljuk össze.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A kelbimbókat daraboljuk fel, ha túl nagyok lennének, de a kicsik finomabbak, ezért ha van rá lehetőség, inkább kisebbeket használjunk.
- Ez a főzelék tejmentes, laktózmentes, lisztmentes, gluténmentes, diétás, fogyókúrás és főként finom is! :))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése