- 10 dkg adzuki bab
- 10 dkg barna rizs
- 1 cukkini
- 2 sárgarépa
- 2 petrezselyem
- só
- őrölt bors
- 1 nagy friss zellerlevél
- kakukkfű
- bazsalikom
- házi piros arany
- (kókusz)olaj
- Az adzuki babot és a barna rizst külön edényben, sós vízben puhára főzzük.
- Megtisztítjuk és felszeleteljük a zöldségeket.
- Kevés (kókusz)olajat forrósítunk egy olyan serpenyőben, melynek fedője is van. Beletesszük a zöldségeket, jól összekavarjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal, piros arannyal, apróra vágott zellerlevéllel, csipet kakukkfűvel és bazsalikommal. Pici vizet is adunk a zöldségekhez és addig pároljuk fedő alatt, amíg majdnem puhák lesznek. (Akkor a legjobb, ha az állaguk a "roppanós" és a "puha" között van.)
- Az adzuki babot és a barna rizst összekeverjük és a párolt zöldségekkel tálaljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ötlet innen:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése