Hozzávalók:
- karaj (csont nélkül 1.3 kg)
- olívaolaj
- só
- tarkabors
- 2 babérlevél
- 1 kis vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- bazsalikom
- rozmaring
- kakukkfű
- bacon
- sör
- A karajt előkészítjük: ha csont is benne van, akkor levágjuk a csontról a színhúst.
- Egy kis tálkába tesszük az apró kockákra vágott hagymát, a fokhagymanyomón áttört fokhagymát, az apróra tördelt babérlevelet, frissen őrölt tarkaborsot és a zöldfűszereket. Adunk hozzá 2 evőkanál olívaolajat és elkeverjük. A kapott "masszával" bedörzsöljük a karaj minden oldalát, majd egy megfelelő méretű sütőedénybe tesszük. Letakarjuk baconnel a tetejét, hogy ne tudjon kiszáradni. Meglocsoljuk sörrel és lefedve betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe.
- Sütés közben figyelni kell a húsra. Időnként locsolgassuk meg sörrel, ha már túl sok lé van alatta, akkor a sörös pecsenyelével.
- 1 óra sütés után levehetjük a fedőt, majd újabb 1 óra múlva a megpirult bacont is levehetjük, hogy maga a hús is megpiruljon. (Én ekkor átteszem egy alacsonyabb falú sütőedénybe.) Ekkora húsdarab kb 2.5-3 óra alatt sül át és pirul meg.
- Tálalhatjuk burgonyapürével és párolt vöröskáposztával. Ami megmarad, azt fogyaszthatjuk pl reggelire hidegen is, nagyon finom úgy is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése