Hozzávalók:
- 5 db csicsóka (hámozva 250 g volt)
- 1 db burgonya
- 100 g zeller
- 100 g kolbász
- 4 tojás
- 50 g vaj
- 1 ek liszt
- 2.5 dl tej
- 175 g tejföl + tálaláshoz tejföl
- A zellert, csicsókát és burgonyát meghámozzuk és vastagabb szeletekre vágjuk, majd pároló edényben megpároljuk, kb 10 perc alatt. (Nem kell teljesen puhák legyenek.)
- A tojásokat megfőzzük (keményre), megpucoljuk.
- A kolbászt felkarikázzuk.
- A vajat felolvasszuk, 1 ek lisztet hozzáadunk, csomómentesre keverjük, majd fokozatosan hozzáadunk 2.5 dl tejet és egy kis pohár tejfölt. Sűrűre főzzük. Vigyázzunk, hogy csomómentes legyen.
- Egy megfelelő méretű jénai tálba rétegezzük a hozzávalókat: 1 sor csicsóka, zeller, kolbász és tojás, majd a tejfölös szósz fele, utána burgonya, és ismét csicsóka, zeller, kolbász és tojás, végül a maradék tejfölös szósz.
- Előmelegített sütőben 200 fokon kb 40 perc alatt kész. (Az első 20 percben a fedőt is rátettem az edényre, utána levettem, hogy megpiruljon.)
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ötlet innen: http://www.nosalty.hu/recept/rakott-zelleres-csicsoka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése