Hozzávalók:
- a tésztához:
- 25 dkg tönköly finomliszt
- 37,5 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 7 tojás
- 1 cs sütőpor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 3 ek tej
- 50 g darált mandula
- 1 üveg meggybefőtt (kb 40 dkg)
- a krémhez:
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2.5 dl tej
- 2.5 dl meggylé (a befőtt leve)
- 1 csomag vaníliapuding
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál porcukor
- a mázhoz:
- 200 g étcsokoládé
Elkészítés:
- A tésztához a margarint a cukorral jól összedolgozzuk és fehéredésig keverjük. Utána hozzáadjuk a tojásokat, beleforgatjuk és újra jól kikavarjuk.
- A lisztet a sütőporral összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a margarinos masszához.
- Ezután elfelezzük, az egyik feléhez darált mandulát keverünk, a másik feléhez pedig a kakaóport és tejet.
- Egy tepsit előkészítünk, kibéleljük sütőpapírral, majd beleöntjük a mandulás keveréket. Erre jön a kakaós réteg, melyet rásimítunk a mandulásra. Tetejére szórjuk a lecsepegtetett magozott meggybefőttet.
- 175 fokos előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
- Míg sül a tészta, elkészítjük a pudingot. A pudingport kicsi tejjel és a kristálycukorral simára keverjük, majd hozzáadjuk a megmaradt tejet és a meggylét. Sűrű pudingot főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni, közben néha megkeverjük, hogy be bőrösödjön. Amikor kihűlt, a vajat kikavarjuk a porcukorral, majd kanalanként hozzáadjuk a pudingot.
- Az elkészült krémet a kihűlt tésztára kenjük.
- Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét és ezzel bevonjuk a sütemény tetejét.
- Hideg helyre tesszük a süteményt, hagyjuk megdermedni a krémet és a csokit.
- Meleg késsel szeleteljük, hogy könnyebb legyen a csokit vágni.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez egy nagyon régi recept, nagymamáink korából. Én kicsit a saját ízlésemre szabtam, de igyekeztem nem túl sokat módosítani rajta. Cukorból sokat hagytam ki, de még így is igen édes.
- A hullámok a különböző rétegekből alakulnak ki, de villával szokás a csokiba is hullámokat rajzolni, én ezt kihagytam.
- A krémhez lehet használni vanília, eper, tejszín vagy más pudingot, ami épp van otthon, csak mondjuk ne legyen csokis, mert akkor a meggy színe nem annyira érvényesül. Úgy is készíthetjük a krémet, hogy csak tejjel főzzük meg a pudingot, a meggylét kihagyva, akkor sárga krémet is tehetünk a süteményünkbe. Nekem tetszik a meggylével készült verzió.
- A tészta sárga részéből a mandula ki is hagyható vagy helyettesíthető dióval. Ha nincs darálva, jó darabolva is.
zzávalók:
A tésztához: 37,5 dkg Rama Sütőmargarin 2 evőkanál keserű kakaópor 2-3
evőkanál tej 1 evőkanálnyi mandulabél 1 csomag sütőpor 25 dkg finomliszt
7 db tojás 25 dkg kristálycukor
A töltelékhez: 1 üveg meggybefőtt (40 dkg)
A tetejére: 15 dkg Rama Sütőmargarin 4 evőkanál porcukor 1 csomag
vaníliás cukor 4 evőkanál kristálycukor 5 dl tej 1 csomag vanília ízű
pudingpor
A mázhoz: 3-4 dkg Rama Sütőmargarin 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
Elkészítése: A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a
tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a
margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét
az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük
össze.Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát
belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a
tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 30 percen
át sütjük, hűlni hagyjuk. A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A
többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A
tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük,
hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd
hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük.A csokoládét a
margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben
fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat
rajzolunk bele.
Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Dunahullám
Hozzávalók:
A tésztához: 37,5 dkg Rama Sütőmargarin 2 evőkanál keserű kakaópor 2-3
evőkanál tej 1 evőkanálnyi mandulabél 1 csomag sütőpor 25 dkg finomliszt
7 db tojás 25 dkg kristálycukor
A töltelékhez: 1 üveg meggybefőtt (40 dkg)
A tetejére: 15 dkg Rama Sütőmargarin 4 evőkanál porcukor 1 csomag
vaníliás cukor 4 evőkanál kristálycukor 5 dl tej 1 csomag vanília ízű
pudingpor
A mázhoz: 3-4 dkg Rama Sütőmargarin 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
Elkészítése: A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a
tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a
margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét
az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük
össze.Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát
belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a
tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 30 percen
át sütjük, hűlni hagyjuk. A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A
többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A
tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük,
hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd
hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük.A csokoládét a
margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben
fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat
rajzolunk bele.
Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Dunahullám
Hozzávalók:
A tésztához: 37,5 dkg Rama Sütőmargarin 2 evőkanál keserű kakaópor 2-3
evőkanál tej 1 evőkanálnyi mandulabél 1 csomag sütőpor 25 dkg finomliszt
7 db tojás 25 dkg kristálycukor
A töltelékhez: 1 üveg meggybefőtt (40 dkg)
A tetejére: 15 dkg Rama Sütőmargarin 4 evőkanál porcukor 1 csomag
vaníliás cukor 4 evőkanál kristálycukor 5 dl tej 1 csomag vanília ízű
pudingpor
A mázhoz: 3-4 dkg Rama Sütőmargarin 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
Elkészítése: A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a
tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a
margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét
az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük
össze.Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát
belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a
tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 30 percen
át sütjük, hűlni hagyjuk. A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A
többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A
tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük,
hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd
hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük.A csokoládét a
margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben
fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat
rajzolunk bele.
Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Dunahullám
Hozzávalók:
A tésztához: 37,5 dkg Rama Sütőmargarin 2 evőkanál keserű kakaópor 2-3
evőkanál tej 1 evőkanálnyi mandulabél 1 csomag sütőpor 25 dkg finomliszt
7 db tojás 25 dkg kristálycukor
A töltelékhez: 1 üveg meggybefőtt (40 dkg)
A tetejére: 15 dkg Rama Sütőmargarin 4 evőkanál porcukor 1 csomag
vaníliás cukor 4 evőkanál kristálycukor 5 dl tej 1 csomag vanília ízű
pudingpor
A mázhoz: 3-4 dkg Rama Sütőmargarin 20 dkg tortabevonó étcsokoládé
Elkészítése: A tésztához a margarint a cukorral jól elkeverjük, majd a
tojásokat beledolgozzuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a
margarinos masszával összedolgozzuk. Ezután elfelezzük, az egyik felét
az apróra vágott mandulával, a másikat a kakaóval és a tejjel keverjük
össze.Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, a mandulás tésztát
belesimítjuk. A kakaós tésztát rásimítjuk. A meggyet lecsöpögtetjük, a
tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 30 percen
át sütjük, hűlni hagyjuk. A pudingport 1 dl tejjel simára keverjük. A
többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral ízesítve fölforraljuk. A
tejes pudingport beleöntjük, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük,
hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd
hozzáadjuk a vaníliás krémet és a kihűlt tésztára kenjük.A csokoládét a
margarinnal együtt vízfürdőben vagy mikrohullámú készülékben
fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük, végül villával hullámokat
rajzolunk bele.
Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Make Money at : http://bit.ly/copy_win
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése