- 250 g sütőtök püré
- 450 g túró
- 6 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 kk fahéj
- 2 tojás
- 240 g búzadara
- zsemlemorzsa
- étolaj
- tökmag
- A sütőtököt megsütjük, puha belsejét kikaparjuk és kimérünk 250 g-ot.
- A túrót villával áttörjük (nem muszáj krémesre, csak ne legyenek nagy darabok), majd összekeverjük a kihűlt sütőtökpürével.
- Hozzáadjuk a cukrokat, fahéjat, tojásokat, majd a búzadarát is, jól összedolgozzuk és egy órára hűtőbe tesszük, hogy a búzadara megszívhassa magát nedvességgel.
- Egy óra elteltével vizes kézzel tetszőleges méretű gombócokat formálunk és forrásban lévő sós vízben kb 10 perc alatt megfőzzük a gombócokat.
- Közben kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk.
- A tökmagot is megpirítjuk olaj nélkül egy serpenyőben.
- A kifőtt gombócokat még melegen pirított zsemlemorzsába hempergetjük.
- Tálaláskor megszórjuk porcukorral és pirított tökmaggal.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása: http://www.nyammm.hu/2014/10/sutotokos-turogomboc.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése