Hozzávalók:
- 150 g brokkoli
- 150 g karfiol
- 150 g sárgarépa + 1 nagyobb sárgarépa
- 1 hagyma
- olívaolaj
- 5 dl zöldség alaplé
- 1 kis pohár tejföl
- 1 csokor zellerlevél
- só
- bors (őrölt)
- szerecsendió (őrölt)
- víz
- A hagymát kockázzuk fel és olívaolajon pirítsuk meg.
- Adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, pirítsuk át, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Pár perc múlva adjuk hozzá a karfiolt, majd legutoljára a brokkolit. Sózzuk meg. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés vizet, de nem baj, ha nem lepi el teljesen a lé a zöldségeket. Néha kavarjuk át.
- Amikor megpuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a kis pohár tejfölt és botmixer segítségével turmixoljuk krémesre az egészet.
- Ezután hígítsuk a kívánt sűrűség eléréséig, nekem ehhez kb 5 dl vízre volt szükségem.
- A zellerleveleket mossuk meg, kötözzük össze és tegyük a levesbe. Fűszerezzük őrölt borssal és őrölt szerecsendióval, majd főzzük fel és kb 10-15 percig főzzük tovább lassú tűzön.
- A félretett 1 db sárgarépát pucoljuk meg és vágjuk vékony hasábokra, majd olívaolajon pirítsuk meg.
- Ha úgy érezzük, hogy az ízek kellőképpen összeértek a levesben, elzárhatjuk, elkészült. A zellerleveleket szedjük ki. A levest a pirított sárgarépahasábokkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése