- 1 nagyobb cékla
- 3-4 nagyobb sárga burgonya
- 1 hagyma
- 7 dl zöldség alaplé
- kb 7-8 dl víz
- olívaolaj
- só
- őrölt bors
- őrölt szerecsendió
- fél citrom leve
Elkészítés:
- A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
- Felöntjük a zöldség alaplével és beletesszük a megpucolt és kockákra vágott burgonyát. Ha nem lepi el a lé, akkor még adunk hozzá vizet.
- A céklát meghámozzuk és egy másik edényben enyhén sós vízben megfőzzük egészben. Nem kell teljesen puhára főzni.
- Amikor a burgonya megpuhult, botmixer segítségével pürésítjük. Ha túl sűrű, adunk még hozzá vizet. (Nekem összesen a felhasznált folyadék a zöldség alaplével együtt kb 1.5 l volt.)
- Fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval, végül a citrom levét is hozzáadjuk és készre főzzük.
- A céklát nagylyukú reszelőn lereszeljük.
- Tálaláskor a burgonyakrémlevest tányérokba merjük és tetejére halmozzuk a reszelt céklát. De akár bele is keverhetjük, ha úgy tartja kedvünk, ekkor a cékla teljesen megfesti a levest.
- Nagyon gyorsan elkészíthető, nagyon finom leves, nagyon egyszerű hozzávalók felhasználásával.
- Ötlet innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése