- 500 g burgonya
- 1 közepes hagyma
- 5 tojás
- (kókusz)olaj
- só
- őrölt bors
- Egy közepes serpenyőben olajat hevítünk.
- A burgonyát megpucoljuk, hosszában négybe vágjuk és közepes vastagságúra szeleteljük. Olajban félpuhára pároljuk/sütjük, közben sózzuk.
- A hagymát vékonyra szeleteljük és a burgonyához adjuk, tovább sütjük.
- A tojásokat felverjük villával, sózzuk, borsozzuk, majd a serpenyőbe öntjük és elkeverjük.
- Közepes lángon addig sütjük, amíg megszilárdul a tojás és úgy tűnik, hogy nagyjából átsült. Ekkor egy spatulával a szélét meglazítjuk, egy lapostányért helyezünk a serpenyő fölé és gyors mozdulattal átfordítjuk az omlettet a tányérra, a tányérról pedig visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, hogy a másik oldalát is megsüssük: ez már csak néhány perc, nem kell olyan sokáig sütni, mint a másik oldalát, csak épp a felülete kell már megpiruljon.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez egy alaprecept, amit ízlés szerint gazdagíthatunk szalonnával, kolbásszal, zöldségekkel. (Én is "csempésztem" az omlettbe 2 kis szelet baconszalonnát apróra vágva.)
- Elterjedt spanyol étel, fogyasztják hidegen és melegen egyaránt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése