- 25 dkg vörös lencse
- 50 dkg sárgarépa
- 1 nagy hagyma
- (kókusz)olaj
- 3 narancs
- só
- római kömény
- gyömbér
- koriandermag
- Apróra kockázott hagymát pirítunk (kókusz)olajon, majd hozzáadjuk a fűszereket (római kömény, koriandermag, gyömbér), átpirítjuk.
- Közben a sárgarépát felkarikázzuk, a fűszeres hagymához adjuk, jól átkeverjük és fedő alatt pár percig pároljuk.
- Felöntjük vízzel (kb másfél liter) és forrástól számított 10 percig főzzük.
- Ekkor az átmosott vörös lencsét a leveshez adjuk és addig főzzük, míg a hozzávalók megpuhulnak, közben sózzuk és még fűszerezhetjük.
- Amikor már majdnem kész, kifacsarjuk a narancsok levét és a leveshez adjuk. 2-3 perc múlva elzárjuk alatta a tüzet és tálaljuk.
- Talán először furcsának tűnik a leves fűszerezése, de érdemes kipróbálni, mert nagyon különleges és finom! Először érdemes kevesebbet tenni a fűszerekből és kóstolás után még pótolni, egészen addig, amíg tökéletes lesz. :)
- Az elkészült levest botmixerrel pürésíthetjük, ha jobban szeretjük a krémleveseket.
- Az elkészült levest botmixerrel pürésíthetjük, ha jobban szeretjük a krémleveseket.
- A recept forrása:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése