Hozzávalók:
- 150 g lencse (12 óra áztatás után 300 g-ra dagadt)
- 2 sárgarépa
- 3-4 dl sűrű natúr paradicsomlé
- 1 hagyma
- (kókusz)olaj
- só
- őrölt bors
- bazsalikom
- kakukkfű
- zsálya
- A lencsét előre beáztatjuk, kb 12 órára.
- Az apróra vágott hagymát (kókusz)olajban megpirítjuk.
- A sárgarépát kis kockákra vágjuk, kb lencse nagyságúra, összeforgatjuk a hagymával, 1-2 percig dinszteljük, majd ráöntjük a paradicsomlét.
- Fűszerezzük bőségesen zöldfűszerekkel, sóval, borssal.
- Felforraljuk és 10-15 percig főzzük, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett lencsét és kb 1 l vizet.
- Addig főzzük, míg a hozzávalók megpuhulnak, közben még fűszerezhetjük, és adhatunk hozzá vizet, hogy a kívánt sűrűséget elérjük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása: http://dolcevitablog.hu/2008/01/mediterran-lencseleves/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése