Hozzávalók:
- 120 g fehér (tönköly)liszt
- 80 g teljes kiőrlésű (tönköly)liszt
- 100 g darált törökmogyoró
- 100 g vaj
- 200 g (nyírfa)cukor
- 140 g joghurt
- csipet só
- 4 tojás
- 2 kk szódabikarbóna + pici citrom
- tetejére:
- 2 kk (nyírfa) porcukor
- A liszteket összekeverjük a csipet sóval és a darált mogyoróval.
- A vajat habosra kavarjuk a (nyírfa)cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, újra kihabosítjuk, végül hozzáadjuk a joghurtot és rászórjuk a szódabikarbónát, amit pici (frissen facsart) citromlével felfuttatunk. Kikavarjuk az egészet!
- Hozzáadjuk a lisztes keveréket (több részletben).
- Kivajazott és lisztezett kuglóf-formába öntjük a masszát.
- 175 fokra előmelegített sütőben kb 45 perc alatt megsütjük. Miután kiborítottuk a formából (még melegen), rácson hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk és szeleteljük.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A receptet a nyírfacukros doboz hátoldalán találtam. :)
- Világosabb színe lesz, ha:
- szódabikarbóna helyett 1/2 csomag sütőport használunk
- a teljes kiőrlésű liszt helyett csak fehér liszt kerül bele
- hántolt mogyorót darálunk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése