Hozzávalók:
- 1 tojás
- 1 kk (nyírfa)cukor
- 125 g natúr joghurt
- 1 ek (olíva)olaj
- 60 g tönkölyliszt
- 60 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 60 ml víz
- 1 kk szódabikarbóna
- 250 g eper + 1 csapott ek nyírfacukor + pici citrom
- Először az öntetet készítjük el. Az epret főzni kezdjük. (Nagyon gyorsan levet enged.) Hozzáadjuk a nyírfacukrot és kb 10 percig főzzük, a végén ráfacsarunk pár csepp citromot, jól elkeverjük és elzárjuk alatta a lángot. Félretesszük. Ne aggódjunk amiatt, hogy sok leve van.
- A többi hozzávalóból palacsintatésztát készítünk. Kicsit sűrű lesz a tésztánk, ehhez használjuk fel az öntet levét, egyszerűen a palacsintatésztába öntünk annyit, hogy megfelelő állagú legyen: nekem ez kb 5 evőkanálnyi mennyiség volt, ettől a színe is teljesen rózsaszín lett. :) Keverhetünk bele pár szem apróra vágott epret is.
- Kisütjük a palacsintákat, kb 10-12 db 10 cm-es átmérőjű palacsinta készül ebből ezekből a hozzávalókból.
- Az előre elkészített és langyosra hűlt eperöntettel kínáljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Néha érdemes az otthon talált hozzávalókat variálni, így születnek az új receptek. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése