Hozzávalók:
- 150 g lazac (1 szelet fagyasztott)
- 250 g tészta (algás tönköly)
- 250 g mascarpone
- 1 citrom
- metélőhagyma
- étolaj
- só
- reszelt parmezán
- Kifacsarjuk a citrom levét.
- Felaprítunk pár szál metélőhagymát, ízlés szerint lehet többet is.
- Sós, forró vízben elkezdjük a tésztát főzni (a zacskón levő előírás szerint).
- Kevés olajon megsütjük a lazacot, mindkét oldalán, közben fűszerezzük sóval. A lazacszelet egyharmadát levágjuk és késsel néhány darabba vágjuk, ezeket félretesszük. A lazac másik részét konyhai robotgépben felaprítjuk.
- Nagyon alacsony hőfokon felmelegítjük a mascarponét egy serpenyőben. Utána lehúzzuk a tűzről, hozzáöntjük a citrom levét, jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az apróra zúzott lazacot és a metélőhagymát, majd visszatesszük összemelegedni.
- Közben ha megfőtt a tészta, akkor leszűrjük.
- Egy tálba öntjük a tésztát, rá a lazacos szószt, jól összekeverjük. Tetejére rakjuk a néhány nagyobb lazacdarabot és tálalhatjuk is.
- Mindenki a tányérjában ízlés szerint megszórhatja reszelt parmezánnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése