Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta (275 g, SPAR-os a legjobb szerintem)
- 25 dkg darált pulykahús
- hagyma - ízlés szerinti mennyiség
- fokhagyma - ízlés szerinti mennyiség
- 15-20 g reszelt sajt (elhagyható)
- 1 tojás
- só
- őrölt bors
- egyéb fűszerek ízlés szerint, bármi, amit fasírthoz szoktunk használni
- A leveles tésztát kiolvasszuk. Ha teljesen felengedett, 6 négyzet alakú részre vágjuk (kb 10*12 cm).
- A többi hozzávalót a tojás sárgáját kivéve, jól összegyúrjuk, majd 6 részre osszuk. Az előkészített tésztadarabokra teszünk 1-1 húsgombócot.
- Batyukat formálunk belőlük.
- A kimaradt tojássárgájával kívül lekenjük őket, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük őket.
- Vajon párolt zöldségekkel vagy egyéb körettel frissen tálaljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Tulajdonképpen ez egy tésztaköntösben kisütött húsgolyó/fasírt.
- Jó ötlet, ha a szokásos fasírt helyett valami hasonlót, de mégis mást szeretnénk.
- Hidegen vagy újramelegítve is finom.
- Recept innen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése