Hozzávalók (személyenként):
- 1 nagyobb édesebb fajta alma
- 1 ek liszt
- 1 kisebb tojás
- étolaj
- Az almát meghámozzuk, magházát kivágjuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük.
- Egy tojást villával felverünk, hozzáadunk 1 ek lisztet és a reszelt almát, jól összedolgozzuk, majd kb félórát állni hagyjuk.
- Kevés olajjal kikent serpenyőben evőkanálnyi adagokat elsimítunk és lassú tűzön megsütjük mindkét oldalukat.
- Frissen, melegen tálaljuk lekvárral vagy porcukorral, de ízletes minden plusz édesítő nélkül is.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Gyerekeknek, babáknak ajánlott reggelireceptek között találtam, több helyen, többféle verzióban, hol több, hol kevesebb almával, van aki zabpelyhet is tesz bele. Én most így készítettem.
- Felnőttnek való a fenti adag, gyerek nem valószínű, hogy meg bírja enni. :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése