Hozzávalók:
- 1 kis üveg magozott meggy/meggybefőtt (370 ml)
- 2 púpos ek tejföl
- 2 ek (tönköly)liszt
- (nyírfa)cukor ízlés szerint
Elkészítés:
- A meggyet levével együtt egy megfelelő méretű lábosba öntjük és melegíteni kezdjük. A meggy édességétől és ízlésünktől függően kell cukrot hozzáadni (kóstolással állapítjuk meg, hogy mikor jó).
- A lisztet pici hideg vízzel teljesen csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és ismét simára keverjük. Ezután a forró meggyléből hozzáadunk egy merőkanálnyit, elkeverjük.
- Behabarjuk a mártásunkat: a tejfölös keveréket a fővő meggyhez öntjük és folyamatosan keverjük, míg besűrűsödik és újra felfő.
- Húslevesben főtt húsok mellé kínáljuk, főként marha és sertés mellé illik.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Én minden főtt hús mellé szeretem, most épp kacsahússal ettük :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése