Hozzávalók:
- tésztához:
- 1 bögre kuszkusz
- 1 ek méz
- 50 g vaj
- 2 tojás
- túrókrémhez:
- 500 g túró
- 200 g natúr krémsajt (Philadelphia)
- 2 tojás
- 3 ek méz
- 1-2 bio vagy kezeletlen héjú narancs reszelt héja (méretétől függően)
- öntethez:
- 4 ek méz
- 2 narancs kifacsart leve
- A kuszkuszt leforrázzuk annyi vízzel, ami pont ellepi. Hozzáadjuk a vajat és a mézet, elkeverjük és lefedve pihentetjük 5 percet. Ha elolvadt a vaj, hozzáadjuk a villával felvert tojásokat, majd jó alaposan átkeverjük.
- A túrókrémhez előbb áttörjük egy villával a túrót, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és az egészet csomómentesre keverjük.
- A kuszkusz felét egy kivajazott kapcsos tortaformába simítjuk, beleöntjük a túrókrémet és rásimítjuk a kuszkusz másik felét.
- 200 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.
- Az öntethez a mézet és narancslét összekeverjük és kis lángon felfőzzük, majd kihűtjük.
- Tálaláskor a tortaszeleteket meglocsoljuk az öntettel.
- Ebből a receptből inspirálódtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése