Hozzávalók:
- 200 g félzsíros tehéntúró
- 1 bögre tej
- 1 bögre fehér tönkölyliszt
- 1 tojás
- 60 g reszelt trappista sajt
- 1 kk só
- 4 ek étolaj
- A tojást habosra keverjük a tejjel egy habverő segítségével.
- Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük
- Ezután a villával áttört túrót keverjük hozzá, valamint a reszelt sajtot és sót. A szükséges só mennyisége ízlésünktől és a sajt sósságától függ, kóstolással állapítsuk meg, hogy mikor elég sós.
- Előkészítünk egy 28 cm-es serpenyőt vagy palacsintasütőt és 2 ek étolajjal kikenjük, majd felforrósítjuk. Ekkor beleöntjük a massza felét és előbb nagy lángon kb 1 percig sütjük, majd levesszük a lángot és lefedjük. Ha látjuk, hogy kezd átsülni, 1 vagy 2 falapát segítségével megfordítjuk és a hacsapuri másik felét is pirosra sütjük.
- Ha kész, egy tányérra csúsztatjuk és felszeleteljük.
- A másik felét ugyanígy sütjük meg.
- A hacsapuri grúz lepénykenyér, mely hagyományosan élesztővel és sulguni sajttal készül.
- Ebből a receptből inspirálódtam.
- 2.5 dl-es bögrét használjunk méréshez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése