Hozzávalók:
- 2 bögre csicseriborsó (száraz)
- 100 g kolbász (pl. Gyulai)
- 2 sárgarépa
- 2 petrezselyem
- 1 hagyma
- 7 dl paradicsomlé
- 0.5 bögre gersli
- olívaolaj
- só
- őrölt bors
- 1 csokor zellerlevél
Elkészítés:
- A csicseriborsót beáztatjuk 24 órára, de legalább 1 éjszakára.
- A hagymát apró kockákra vágjuk és olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt, kicsit megpirítjuk, majd a sárgarépa- és petrezselyemkarikákkal és pici vízzel együtt pár percig tovább dinszteljük.
- Hozzáadjuk a leszűrt, átöblített csicseriborsót, a paradicsomlét, sót, borsot, 1 csokor zellerlevelet összekötözve.
- Amikor a csicseriborsó már majdnem puhának tűnik, adjuk hozzá az átöblített gerslit. Ha szükséges, még fűszerezzük a levest. Kb 20 perc múlva kész.
- Vegyük ki a zellerleveleket és már tálalhatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése