Hozzávalók:
- 0.5 kg zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- 0.5 l zöldségalaplé
- olívaolaj
- só
- bors
- habaráshoz
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- Kevés olívaolajat hevítsünk fel, majd adjuk hozzá a zöldborsót és kicsit pirítsuk át. Nem kell sokáig, csak jól forgassuk át az olajon.
- Amikor úgy gondoljuk, hogy már ideje felönteni folyadékkal, akkor adjuk hozzá a zöldségalaplét. (Kb annyi kell, ami nagyjából ellepi, de nem teljesen).
- Fűszerezzük sóval, borssal.
- Amikor a borsó kezd puhulni, készítsük elő a habarást: a liszthez adjuk hozzá a tejet és kis méretű habverővel keverjük csomómentesre. Ezután vegyünk ki a borsó levéből 1-2 merőkanállal és fokozatosan keverjük a habarásunkhoz, majd öntsük az egészet a borsóra. Jól keverjük át és főzzük fel.
- A borsófőzeléket csak az utóbbi időben készítem így. Nálunk a családban mindig paprikás rántással készült. Úgy tanultam anyukámtól, nagymamámtól. De ezt a "fehér verziót" is nagyon megkedveltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése