Hozzávalók (4 adaghoz):
- 6 dl tej
- 3 tojás sárgája
- 50 g (nyírfa)cukor
- 35 g étkezési keményítő
- 1 vaníliarúd
- A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a keményítőt és pici tejet (csak éppen annyit, hogy kikeverhessük a keményítővel a tojásokat). Vigyázzunk, hogy ne legyen csomós!
- Adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart belsejét és jól keverjük el.
- Ha ez megvan, lassan, kevergetve adjuk hozzá a megmaradt tejet, majd tegyük fel főni.
- Lassú tűznél, folyamatosan keverve főzzük készre.
- Maximum 10 perc főzést igényel, ami lehet, hogy picit több, mint a pudingporos verzió főzési ideje, de megéri kipróbálni, mert nagyon finom a végeredmény.
- Recept innen: http://www.colorsinthekitchen.com/2013/01/hazi-vaniliapuding.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése