Hozzávalók:
- 1 bögre finomliszt
- 3 db S méretű vagy 2 db L méretű tojás
- 0.5 bögre tej (1.25 dl)
- 0.5 bögre habtejszín (1.25 l)
- 0.25 bögre porcukor
- 25 g vaj
- 1 csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
- kb 15 g vaj a sütéshez
- A hozzávalókból a vaj kivételével palacsintatésztát készítünk, végül a megolvasztott vajat is belekavarjuk.
- Késhegynyi vajat olvasztunk a palacsintasütőben minden palacsinta sütése előtt, majd közepes lángon sütjük meg a hagyományostól kicsit vastagabb palacsintákat.
- Mivel ezek a palacsinták vastagabbak, tartalmasabbak a hagyományosnál, ezért kisebb méretűekre sütöttem, így ebből a mennyiségből 10 db lett.
- Édes, nagyon kellemes íze van, ezért akár töltelék nélkül is ehetjük, de ízlés szerint tölthetjük is.
- Én most banánlekvárral töltve kínáltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése