Hozzávalók:
- 200 g fehér tönkölyliszt
- 200 g rétesliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 250 g vaj/margarin
- 80 g reszelt trappista sajt
- 1 nagy tojás
- 175 g tejföl (kis pohár)
- 1 púpos teáskanál só
- köménymag
- A hozzávalókat a tojásfehérje és a köménymag kivételével összegyúrjuk, majd kinyújtjuk a tésztát.
- A tojásfehérjét villával felverjük, majd egy ecsettel megkenjük a kinyújtott tésztát.
- Derelyemetszővel ceruza vékonyságú csíkokra vágjuk és megszórjuk köménymaggal.
- Sütőpapírozott tepsiben 175 fokon addig sütjük, míg aranybarnák lesznek a stanglik.
- A sütési idő nagyban függ attól, hogy milyen vékonyra nyújtjuk a tésztát. Minél vékonyabb, annál ropogósabb, minél vastagabb, annál puhább, omlósabb stanglikat tudunk készíteni.
- Ötlet innen, de átalakítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése