Hozzávalók:
- 200 g tönkölyliszt
- 80 g porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 100 g vaj vagy margarin
- 150 g cukrozott gesztenyemassza
- 1 tojás sárgája
- pár csepp vanília esszencia
- 2 cl rum
- a forgatáshoz: vaníliás porcukor
- Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrokat, hozzáadjuk a puha vajat, egy tojás sárgáját, a kiolvasztott gesztenyemasszát, a rumot és a vaníliaaromát. Jól összedolgozzuk és fóliába csomagolva legalább egy órára hűtőbe tesszük a puha tésztát.
- A hűtőből kivéve 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát és egy 5 cm átmérőjű pogácsaszaggató segítségével holdacskákat szaggatunk belőle.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben és 175 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ha már az alja kezd barnulni, akkor kivehetjük.
- A sütőből kivéve azonnal vaníliás porcukorba forgatjuk őket.
- Tényleg nem szabad tovább sütni, mert akkor kemény lesz.
- Recept innen: http://szofika-a-konyhaban.blogspot.hu/2014/07/gesztenyes-holdacskak.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése