- 250 ml tejszín
- 200 g natúr joghurt
- 3 csapott ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1-2 kk vanília kivonat
- A hozzávalókat egy tálba öntjük és simára keverjük.
- Bekapcsoljuk a fagylaltkészítő gépet, beleöntjük a keveréket.
- 20-30 perc alatt elkészül ez a mennyiség. Ezután egy fagyisdobozba öntjük a masszát és 1-2 órára még a fagyasztóba tesszük a tökéletes állag elérése érdekében.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Előre hűtsük be a tejszínt és a joghurtot, hogy jó hideg legyen, amikor dolgozunk vele.
- Előre hűtsük be a tejszínt és a joghurtot, hogy jó hideg legyen, amikor dolgozunk vele.
- Tálaláskor szórhatunk rá csokidarabokat, gyümölcskockákat vagy díszíthetjük karamellás cukorral.
- Sütemények mellé is kiváló.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése