Hozzávalók:
- 800 g őszibarack (kimagozva, meghámozva) + 1-2 barack apró kockákra vágva
- 115 g nádcukor
- 150 ml víz
- 1-2 citrom leve
- 1 kk vanília aroma
- A cukrot és a vizet együtt felforraljuk, majd lassú tűzön összesűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
- Az őszibarackot összeturmixoljuk, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a cukorszirupot és frissen facsart citromlét.
- Ezután mehet a massza a fagylaltgépbe, kb 30 perc után tegyük bele a barackdarabkákat, majd kb negyedóra múlva kész is lesz.
- Ezután az elkészült fagylaltot még 1-2 órára tegyük a fagyasztóba.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Jobb ha a barackot a hűtőben tartjuk felhasználás előtt, mert így jó hideg lesz és jobb állagú lesz a fagylaltunk, gyorsabban is készül el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése