Hozzávalók:
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb patisszon
- 50 dkg darált sertés hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 sárgarépa
- 1-2 marék csemegekukorica (fagyasztott)
- 1 doboz sűrített paradicsom
- pirospaprika
- só
- bors
- étolaj
- 10 dkg trappista sajt
- 2 dl tejföl
- 100 ml főzőtejszín
- A patisszont meghámozzuk, közepét kivágjuk és kb fél cm vastagságúra szeleteljük. A sárgarépát meghámozzuk és felkockázzuk.
- Az apróra vágott vöröshagymát pici olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és fűszerezzük sóval, borssal, piros paprikával. Hozzáadjuk a paradicsompürét, sárgarépát és a kukoricát is, ha szükséges, pici vizet is.
- A felszeletelt patisszon 1/3-át egy kiolajozott jénai tál aljába rakjuk. A kész pörkölt felét rákanalazzuk, majd újabb 1/3-nyi mennyiségű patisszonszelettel és a pörkölt másik felével folytatjuk. Végül a maradék patisszonnal beborítjuk a tetejét.
- A tejfölbe belekeverjük a tejszínt és ezzel egyenletesen meglocsoljuk az egészet.
- 200 fokra előmelegített sütőben kb 1 óra alatt készül el.
- A reszelt sajtot csak az utolsó 10 percben szórjuk a tetejére. Akkor van kész, ha a sajt teljesen megolvadt és kezd megpirulni.
- Csak hidegen lehet szépen szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése