Hozzávalók:
- a tésztához:
- 4 tojás
- 180 g cukor
- 150 g margarin
- 1 cs sütőpor
- 2 ek jó minőségű kakaópor
- 300 g liszt
- 1,5-2 dl tej
- a túrós keverékhez:
- 500 g túró
- 4 evőkanál búzadara
- 1 tojás
- 150 g cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- A túrós részt készítjük el először: a túrót kikeverjük a tojással, cukorral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával és a búzadarával. Hagyjuk állni legalább 1 órát, hogy a búzadara megduzzadjon.
- A tésztához a margarint habosra keverjük a cukorral, majd tovább keverjük a tojások sárgájával. Apránként hozzáadjuk a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet, majd annyi tejet, hogy egynemű, enyhén folyékony tésztát kapjunk. Ezután pedig a habbá vert fehérjét is belefogatjuk.
- A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, majd a túrós töltelékből kanállal galuskákat szaggatunk bele.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. Miután kihűlt, tetszés szerinti formákra vágjuk.
- Ezt a receptet használtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése