Hozzávalók (kb 400 ml lekvárhoz):
- 3 nagyon érett banán (pucolva 300 g)
- 100 ml víz
- 50 g cukor
- fahéj
Elkészítés:
- A banánokat karikázzuk fel és 100 ml vízzel tegyük fel főni.
- Mérjük ki a cukrot és adjuk hozzá a banánhoz, majd szórjunk rá fahájat is, ízlés szerint.
- Kavargassuk a lekvárt, mert nagyon gyorsan sűrűsödik. Nem szükséges addig főzni, amíg a banándarabok teljesen szétesnek, darabosan talán még finomabb.
- Befőzőautomatában "95 fok - 35 perc"-es programon kidunsztoljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Ez a mennyiség a banán előkészítésével együtt kb 10 perc alatt elkészül.
- Nagyon érett banánokat érdemes használni lekvárfőzéshez, így a cukormennyiség akár csökkenthető ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése