Hozzávalók:
- 150 g köles
- 1 nagyobb fej karfiol
- 1 csokor petrezselyemlevél
- olívaolaj
- só
Elkészítés:
- A karfiolt rózsáira szedjük és alaposan megmossuk. Késes aprítóban egyenletes, kb rizsszem-méretűre aprítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Sózzuk, meglocsoljuk egy kevéske olívaolajjal és jól összeforgatjuk. 200 fokra előmelegített sütőben, kb 10 perc alatt megsütjük: akkor jó, amikor a teteje pirulni kezd. Nem baj, ha még nem teljesen puha, nem is kell megfőnie.
- Közben a kölest leöblítjük és háromszoros mennyiségű vizet forralunk neki. Forrásban levő sós vízbe öntjük és pár perc alatt puhára főzzük. Mire megfő, nagyjából beszívja a vizet, de én szűrőben, forró folyó víz alatt még át szoktam öblíteni, ezt nem muszáj.
- A petrezselyemleveleket felaprítjuk.
- A 3 előkészített hozzávalót összekavarjuk és kész a különleges és egészséges köretünk, melyet bátran tálalhatunk szaftos húsok, raguk mellé, vendégeink pedig találgathatnak, hogy mi van a tányérjukon. :)
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása: http://izeselet.hu/receptek/karfiolos-koles/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése