Hozzávalók:
- 1 kg burgonya (megpucolva)
- 100 g vaj
- 40 g reszelt parmezán
- tej
- só
- A burgonyát sós vízben megfőzzük a szokásos módon.
- Leszűrjük, burgonyatörővel alaposan összetörjük.
- Még forrón hozzáadjuk a vajat, sajtot, tejet, mindig egyszerre csak plusz egy hozzávalót, ha az jól elkeveredett, elolvadt, akkor mehet a következő. Tejből annyi kell, amennyit kíván a püré állaga, de ez teljesen egyéni ízléstől függ, hogy milyen állagot szeretünk.
- A végén lehet még sózni, de mindenképpen kóstoljuk meg, mert a főzővízben is volt só és a parmezán is sós.
- Recept innen: http://izeselet.hu/receptek/sutotokkompot-es-parmezanos-krumplipure/
- Nagyon laktató, tömény köret, vajból és parmezánból lehet kevesebbet is tenni bele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése