Hozzávalók:
- 6-8 db csirkecomb (amennyi elfér a serpenyőnkben)
- 1 db póréhagyma
- 4 db alma
- 1 üveg cider
- 1-2 dl tejszín
- vaj
- 1 ek liszt
- méz
- só
- kakukkfű
- olívaolaj
- Serpenyőben vajat hevítünk és adunk hozzá kevés olívaolajat is (az olaj segít, hogy a vaj ne égjen meg). Amikor habzani kezd, beletesszük az előre besózott csirkecombokat, ízlés szerint a bőrt előtte el lehet távolítani annak, aki hozzám hasonlóan nem szereti. A combokat megpirítjuk minden oldalukon, majd kiszedjük egy tányérra.
- A póréhagymát kb ujjnyi vastagságú karikákra vágjuk és a serpenyőben ezeket is mindkét oldalukon megpirítjuk.
- Közben az alma felét cikkekre vágjuk.
- A megpirított póréhagymára rászórunk 1 evőkanálnyi lisztet, elkavarjuk, ráöntjük a cidert és beletesszük az almacikkeket és a csirkecombokat.
- Fűszerezzük sóval és kakukkfűvel, majd lefedve kb 20 percig pároljuk, közben egyszer nem árt megfordítani a combokat.
- Amikor nagyjából megpuhult a hús, hozzáadjuk a tejszínt és még 10-15 percig pároljuk tovább, ezalatt a lé igazán krémes szósszá alakul.
- Az almák másik felét szintén cikkekre vágva egy másik serpenyőben vajon és mézen karamellizáljuk, éppen csak aranysárgára, de még szinte roppanósra.
- A csirkecombokat karfiolos kölessel tálaljuk, a tejszínes szósszal leöntve, a szószban párolt almával és a mézes roppanós almával együtt. Tökéletesen illik ez az étel a karfiolos kölessel, még ha első hallásra furcsa is a párosítás. Érdemes kipróbálni!
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A recept forrása: http://izeselet.hu/receptek/serpenyos-csirkecomb-porehagymaval-ed-ciderrel/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése