Hozzávalók (kb 3 adag):
- 210 ml-es üveg sütőtökpüré
- 200 ml főzőtejszín
- 2 ek tejföl (elhagyható) / kevés tej, ha túl sűrű
- só
- bors
- szerecsendió
- egyéb fűszerek ízlés szerint (pl. bazsalikom, zsálya)
- 200 g szélesmetélt tészta
- nagyon finom, de nem kötelező:
- 100 g fekete erdő sonka
- parmezán sajt
- A sütőtökpürét elkeverjük a tejszínnel és tejföllel, majd melegíteni kezdjük.
- Lassú tűzön addig főzzük, míg besűrűsödik (ez csak néhány perc), közben fűszerezzük.
- Megfőzzük a tésztát.
- A sonkát kockákra vágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk.
- A parmezánt lereszeljük.
- Melegen összeforgatjuk a tésztát a szósszal, tetejére sonkakockákat és parmezánt hintünk, frissen tálaljuk.
- Friss sütőtökből is készíthetjük. Nem szükséges előre megsütni, nyersen felkockázva kell megfőzni a tejszínnel. Kicsit több idő így az elkészítése.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése