Hozzávalók:
- 100 g beluga lencse (fekete lencse)
- fél konzerv csemegekukorica
- egy nagy maréknyi zöldbab (fagyasztott/friss/üveges)
- húskockák (pl. csirkemell, karaj, sonka)
- só
- babérlevél
- A lencsét sós vízben megfőzzük, babérlevelet is teszünk a főzővízbe.
- Ha fagyasztott vagy friss babot használunk, akkor azt is főzzük meg, külön főzővízben.
- Összevegyítjük a lencsét, babot, kukoricát.
- Tetejére halmozzuk a húskockákat.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- A beluga lencsét (fekete lencse) nem szükséges előre beáztatni, kb 20-30 perc alatt enélkül is megfő.
- Én maradék sült húst használtam fel, de piríthatunk csirkemellet vagy akár sonkával is lehet helyettesíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése