Hozzávalók:
- 3 érett banán
- 1.5 dl tömény mentás bodzaszörp
- 1.5 dl tisztított víz
- 1/4 citrom frissen facsart leve
- A banánokat a mentás bodzaszörppel péppé turmixoljuk, majd hozzáadunk annyi vizet, hogy sűrű, de folyékony állagú keveréket nyerjünk.
- Frissen facsart citromlét adunk hozzá ízlés szerint, attól függően, hogy mennyire édesen szeretjük.
- Fagylaltgépbe öntjük és kb 20-30 percig hagyjuk, hogy a gép végezze a dolgát.
- Ekkor a csaknem szilárd fagyit egy műanyag dobozba kanalazzuk és a mélyhűtőbe tesszük. Félóránként, óránként egy villával átkavarjuk a teljes megszilárdulásig, így sokkal krémesebb lesz a fagylaltunk.
- Fogyasztás előtt 10-15 perccel vegyük ki a fagylaltos dobozt a mélyhűtőből, így könnyen tudunk gombócokat adagolni belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése