Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 nagyobb hagyma
- 40 dkg paprika
- 1 kisebb csípős paprika
- 50 dkg paradicsom
- só
- bors
- A szalonnát apró kockákra vágjuk és serpenyőben megpirítjuk.
- A zsírra tesszük az apróra vágott hagymát.
- Mikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a felkockázott vagy felkarikázott paradicsomot, majd sózzuk is.
- Miután kicsit megfonnyadt, beletesszük a felszeletelt paprikákat.
- Borsozzuk, ha szükséges, még adunk hozzá sót is és rövid idő alatt összefőzzük.
- Friss kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzések, tapasztalatok:
- Fontos, hogy a pikáns ízt ne csak a paprika vagy a bors adja, hanem a kettő együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése